Koronatiedotus

21.1.2022 päivitetyt ohjeet koronatilanteesta.

Author

Koronaohjeistus altistumistilanteissa koskee kaikkia Lappian opiskelijoita.

Opiskelija
1. Positiivisen koronatuloksen saanut opiskelija ottaa välittömästi yhteyttä omaohjaajaan
2. Omaohjaaja ilmoittaa asiasta omalle esimiehelle ja osaamispalvelujohtajalle
3. Omaohjaaja selvittää opiskelijalta Lappiaa koskien
a. ketkä ovat olleet tekemisissä positiivisen tuloksen saaneen henkilön kanssa yli 15 min alle kahden metrin etäisyydellä
b. altistumisajankohta on 48 tuntia ennen oireiden alkamisesta tai positiivisesta testituloksesta
c. omaohjaaja laatii listan altistuneista opiskelijoista. Tarvitaan nimi, puhelinnumero ja ryhmäkoodi
d. omaohjaaja kontaktoi soittamalla altistuneet, jos puheluun ei vastata, laitetaan viesti altistumisesta ks. malli ohjausviestistä
e. omaohjaaja lähettää listan omalle esimiehelle ja osaamispalvelujohtajalle

Ohjausviestin sisältö:

Olet altistunut koronavirukselle Lappiassa xx.xx.2022. Jos et ole saanut täyttä rokotesuojaa (2 rokotusta tai sairastettu korona ja yksi rokote) vältä oman talouden ulkopuolisia kontakteja seitsemän vuorokauden ajan altistumishetkestä. Karanteenissa oleville järjestetään opinnot etänä. Jos rokotesuojasi on kunnossa ja olet oireeton, voit osallistua lähiopetukseen. Lisätietoja antaa omaohjaaja.

Lappialla on tavoitteena opintojen mahdollisimman normaali jatkuminen, mutta koronatartuntojen määrä on erittäin huolestuttavassa kasvussa.

Kaikkien on huolehdittava turvaväleistä, maskeista ja käsihygieniasta sekä kaikkien on ohjeistettava myös opiskelijoita toimimaan samoin. Oppilaitokseen ei saa tulla oireisena.

KV-vaihtoa ei toteuteta. Valmistelussa on KV-vaihtojen suunnitelma, että KV-vaihdot voitaisiin terveysturvallisesti käynnistää. KV-vieraiden vastaanottaminen on mahdollista pienryhmissä ja mikäli maahantulorajoitusten edellytykset ovat täyttyneet.

Jos kotitesti osoittaa positiivista tulosta, oppilaitokseen ei saa tulla. Hakeudu viralliseen testiin.

Kemi – Tornion Lappian ravintolat ottavat käyttöön koronapassin

THL:n suositusten mukaisesti otamme käyttöömme koronapassin Lappian ravintoloissa. Koronapassi vaaditaan ulkopuolisilta asiakkailta ja vierailijoilta sekä opiskelijoilta, jotka eivät käytä kela- tai opiskelijakorttia asioidessaan ravintoloissa. Koronapassit tarkistetaan ravintolaan saavuttaessa. Lappian henkilöstöltä ja Torniossa Lapin ammattikorkeakoulun henkilöstöruokailijoilta edellytämme henkilökortin esittämistä.

Alueemme koronatilanne on heikentynyt useiden tartuntaketjujen myötä. Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin ja Lapin sairaanhoitopiirin alueella jatkuu maskisuositus. Näistä syistä johtuen Lappian linjaus maskien käytöstä jatkuu, eli oppilaitoksessa pidetään maskia.

Koronaturvallisuusohjeiden noudattaminen on oppilaitoksessa toimittaessa edelleen välttämätöntä. Maskia tai muuta hengityssuojainta käytetään oppilaitoksen sisätiloissa muulloin paitsi ruokaillessa ja lisäksi käsidesiä on saatavilla. Kaikilla opiskelijoilla on oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön.

Mikäli opiskelija ei suostu käyttämään opetustilanteessa hengityssuojainta, asia pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti riittävien turvavälien käyttämisellä. Jos opettajan näkemyksen mukaan tällöinkin syntyy terveysriski tai em. käytöksen vuoksi havaitaan turvattomuuden tunnetta ryhmässä, opiskelija voidaan hengityssuojaimen käytöstä kieltäytymisen seurauksena siirtää etäopiskeluun. Rokotusmahdollisuuksista tiedotetaan mm. Wilman ja somekanavien kautta.

Järjestämme opiskelijoille Teamsissä ajankohtaistuokioita noin joka toinen kuukausi. Yhteisiä tapahtumia järjestetään vuosikellon mukaan.

Panostamme opiskelijoiden opintojen etenemisen tukemiseen ja varmistamiseen. Ammatilliset ohjaajat toimivat aloilla opetuksen tukena. Aloilla pyritään palaamaan kattavasti työelämänäyttöjen toteutukseen.

Huolehdi seuraavista:

  • vain terveenä töihin ja opintoihin
  • käsihygienia
  • turvavälit
  • oikea yskiminen
  • suojautuminen

Seuraa edelleen ajankohtaisia alueellisia yleisiä suosituksia:

Lappian jäsenkuntien Keminmaan, Simon ja Tervolan nettisivuilta ohjataan Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin Ajankohtaista/uutiset -sivulle.

Pysytään terveinä!

Lisätietoja

Lilja Virpi

Kuntayhtymäjohtaja / rehtori
puh.+358405370860
Hallintopalvelut
Tornio, Urheilukatu 6