Koronatiedotus

22.9. päivitetyt ohjeet koronatilanteesta.

Author

Lappian palautumissuunnitelma on päivitetty syksyn tilannekuvaan. Elokuussa Lappian kaikissa toimipisteissä opetus on aloitettu lähiopiskeluna koronaturvallisuus huomioiden.

Koronaturvallisuusohjeiden noudattaminen on oppilaitoksessa toimittaessa edelleen välttämätöntä. Maskia tai muuta hengityssuojainta käytetään oppilaitoksen sisätiloissa muulloin paitsi ruokaillessa ja lisäksi käsidesiä on saatavilla. Kaikilla opiskelijoilla on oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön.

Mikäli opiskelija ei suostu käyttämään opetustilanteessa hengityssuojainta, asia pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti riittävien turvavälien käyttämisellä. Jos opettajan näkemyksen mukaan tällöinkin syntyy terveysriski tai em. käytöksen vuoksi havaitaan turvattomuuden tunnetta ryhmässä, opiskelija voidaan hengityssuojaimen käytöstä kieltäytymisen seurauksena siirtää etäopiskeluun. Rokotusmahdollisuuksista tiedotetaan mm. Wilman ja somekanavien kautta.

Järjestämme opiskelijoille Teamsissä ajankohtaistuokioita noin joka toinen kuukausi. Yhteisiä tapahtumia järjestetään vuosikellon mukaan.

Panostamme opiskelijoiden opintojen etenemisen tukemiseen ja varmistamiseen. Ammatilliset ohjaajat toimivat aloilla opetuksen tukena. Aloilla pyritään palaamaan kattavasti työelämänäyttöjen toteutukseen.

Liikuntasalit on avattu kaikille käyttäjille. Opiskelijoiden ulkomaan jaksoja ei toteuteta vuoden 2021 aikana.

Huolehdi seuraavista:

  • vain terveenä töihin ja opintoihin
  • käsihygienia
  • turvavälit
  • oikea yskiminen
  • suojautuminen

Seuraa edelleen ajankohtaisia alueellisia yleisiä suosituksia:

Lappian jäsenkuntien Keminmaan, Simon ja Tervolan nettisivuilta ohjataan Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin Ajankohtaista/uutiset -sivulle.

Pysytään terveinä!

Lisätietoja

Lilja Virpi

Kuntayhtymäjohtaja / rehtori
puh.+358405370860
Hallintopalvelut
Tornio, Urheilukatu 6