Kuvassa kaksi nuorta yrittäjää jäätelökioskin edessä

Vuosi yrittäjänä -yrittäjyysohjelma

Minustako yrittäjä? Vuosi yrittäjänä -yrittäjyysohjelmassa voit kokeilla yrittäjyyttä turvallisesti.

Kirjoittaja

Yrittäjyysohjelmassa perustat oman Nuorten Yrittäjyys ja Talous-yrityksen eli NYT-yrityksen. Pyörität NYT-yritystäsi ennalta määrätyn ajan, yleensä lukuvuoden ajan tai kesäyrittäjyydessä kesän ajan. Käyt läpi kaikki yrityksen vaiheet perustamisesta yrityksen lopettamiseen. Ohjelma kehittää yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitojasi käytännönläheisellä tavalla sekä opettaa sinulle yrittäjämäistä asennetta.

NYT-yritykset ovat siis opiskelijoiden pyörittämiä yrityksiä, jotka toimivat, eli myyvät ja markkinoivat palveluitaan ja tuotteitaan, ihan kuin oikeatkin yritykset, oikealla rahalla aidoissa työelämän tilanteissa.

Voit osallistua Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan opiskelitpa mitä alaa tahansa. Yrittäjyystaidoista hyödyt kaikilla aloilla. Lappian Vuosi yrittäjänä-ohjelmassa suoritat samalla Yrityksessä toimiminen tutkinnon osan. NYT-yrittäjyys on siis osa opetustasi ja saat siihen apua ja tukea opettajiltamme. Osallistuaksesi sinulla ei tarvitse olla vielä valmista yritysideaa.

Yrittäjyysohjelman vaiheet:

  1. Johdatus yrittäjyyteen, osaamiseen ja liikeideaan
  2. Yritystoiminnan käynnistäminen ja liikeidean kirkastaminen
  3. Yritystoiminnan seuranta, kehittäminen ja raportointi
  4. Yritystoiminnan lopettaminen, arviointi ja tulevaisuus

Näin pääset mukaan

Jos olet kiinnostunut perustamaan oman NYT-yrityksen tai haluat kuulla lisää NYT-yrittäjyydestä, ole yhteydessä omaohjaajaasi tai Lappian yrittäjyysasiantuntijaan.

Santeri Lintula.

Liiketoiminnan opiskelijan Santeri Lintulan tähtäimessä kansainvälinen yrittäjyys

Lue uutinen
Mico Micklin ja Juuso Salmi.

Vuosi Yrittäjänä -ohjelma siivitti torniolaiset Mico Micklinin ja Juuso Salmen yrittäjiksi – Nyt kaksikon käsityönä valmistamat tuoksukynttilät ihastuttavat Hangossa saakka

Lue uutinen

Lisätietoja

Pietikäinen Karoliina

Yrittäjyysasiantuntija
puh.+358405472529
Osaamis- ja työelämäpalvelut
Tornio, Urheilukatu 6