Opiskelija tietokoneen äärellä ottamassa selfietä

Tietoa valmistuvalle opiskelijalle

Tälle sivulle on kerätty valmistumiseen liittyviä tärkeitä asioita.

Yhteystietojen tarkistaminen

Tarkista, että yhteystietosi ovat Wilmassa ajan tasalla. On tärkeää, että tallennat tiedot, jotka ovat voimassa myös valmistumisesi jälkeen. Pääset tarkistamaan ja päivittämään yhteystietosi Wilman lomakkeista löytyvällä Päivitä yhteystietosi sekä nimen julkaisulupa -lomakkeella.

Todistus

Kun henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS) tavoitteeksi asetettu osaaminen on saavutettu, saat opinnoistasi tutkintotodistuksen tai todistuksen suoritetuista tutkinnon osista. Todistuksen liitteenä saat opintosuoritusotteen. Todistus voidaan kirjoittaa, kun kaikki suoritukset on tehty ja kirjattu opiskelijahallintojärjestelmään. Todistuksen laatimiseen allekirjoituksineen on varattava aikaa noin kaksi viikkoa. 

Lappiassa on siirrytty antamaan tutkintotodistukset sähköisinä 1.8.2023 alkaen. Saat tutkintotodistuksen Atomi-palvelusta. Sähköinen todistus on ainoa oikea ja alkuperäinen. Lappiassa on päätetty siirtymäaika vuoden 2023 loppuun saakka. Siirtymäaikana saat todistusjäljennöksen myös paperisena. Jos haluat jatkossa oikeaksi todistetun jäljennöksen paperilla, sinun tulee laittaa Wilmasta löytyvään Päivitä yhteystietosi ja nimen julkaisulupa -lomakkeeseen merkintä ”haluan todistuskopion paperisena”. HUOM! Paperikopio ei ole virallinen tutkintotodistus. Lisätietoja sähköisestä todistuksesta  Sähköinen opintotoimisto Atomi – opiskelijalle.lappia.fi -sivulta. Ohjeen tutkintotodistuksen lataamiseen Atomi-järjestelmästä löydät tämän linkin kautta.

Ammattitutkintostipendi

Työllisyysrahasto myöntää opiskelun päätyttyä ammattitutkintostipendin, jos olet suorittanut ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon ja sinulle on tutkinnon suorittamispäivään mennessä kertynyt eläkevakuutettua työhistoriaa vähintään viisi vuotta. Stipendin saamisen ehdot ja muuta lisätietoa löydät Työllisyysrahaston verkkosivuilta.

Nimen julkaisulupa valmistuneiden listalla

Valmistuneiden nimet julkaistaan Lappian www-sivulla sekä muissa oppilaitoksen kanavissa. Lisäksi valmistuneiden tiedot toimitetaan Lapin alueen medioihin. Nimesi julkaistaan, jos olet antanut luvan. Wilmassa on oletustietona, että julkaisulupaa ei ole. Pääset antamaan julkaisuluvan Wilmassa seuraavasti:

Avaa Menu-valikko ja valitse listalta Lomakkeet. Sen jälkeen valitse Päivitä yhteystietosi sekä nimen julkaisulupa -lomake.

  • Ruksi valintaruudussa = kyllä, nimeni saa julkaista valmistuessani
  • Valintaruutu tyhjänä = ei, en halua, että nimeni julkaistaan valmistuessani

HUOM! Vaikka opiskelija ei ole antanut nimen julkaisulupaa oppilaitokselle niin YLE julkaisee valmistuneiden nimet Amiskoneessa joka tapauksessa. YLE hakee valmistuneiden tiedot OPH:n Koski-tietovarannosta. Opiskelija voi itse lähettää YLE:lle omien tietojensa poistopyynnön.

Valmistujaisjuhla

Lappiassa valmistuminen on mahdollista ympäri vuoden. Järjestämme valmistujaisjuhlan kaksi kertaa vuodessa. Syksyn aikana valmistuneita juhlitaan joulukuussa ja keväällä valmistuneita touko-kesäkuussa. Ilmoita osallistumisestasi omaohjaajallesi viimeistään kaksi viikkoa ennen valmistujaisjuhlaa. Tänä vuonna valmistujaisjuhlat järjestetään seuraavina päivinä:

Syksyn 2023 aikana valmistuneiden juhlat:

5.12.2023 Muonion toimipisteen valmistujaisjuhla

13.12.2023 klo 11 Louen toimipisteen valmistujaisjuhla
Paikka: Kätkävaarantie 69, Loue

21.12.2023 klo 18 Kemin ja  Tornion toimipisteiden valmistujaisjuhlat
Paikka: Ravintola Aurinko, Tietokatu 2, Kemi

Rovaniemen toimipisteen valmistujaisjuhla järjestetään erikseen ilmoitettavana päivänä

HUOM! Tarkemmat kellonajat päivitetään lähempänä juhlia.

Kevään 2024 aikana valmistuneiden juhlat:

31.5.2024 Kemin, Louen, Muonion, Rovaniemen ja  Tornion toimipisteiden valmistujaisjuhlat

Muista vastata päättökyselyyn!

Kun olet saanut kaikki opinnot suoritettua, saat sähköpostina ja tekstiviestinä linkin päättökyselyyn. Päättökyselyssä sinulla on mahdollisuus arvioida sitä, miten Lappia on onnistunut opintojesi aikana. Palautteesi on meille lappialaisille todella tärkeää ja arvokasta, joten vastaathan kyselyyn heti kun saat sen.

Työllistyminen

Työllistyminen oman alan töihin opintojen suorittamisen jälkeen on paras palkinto hyvin suoritetuista opinnoista. Työllistymisessä sinua tukevat opintojen aikana suoritetut työelämä-, yrittäjyys-, urasuunnittelu- ja työkykyopinnot sekä osallistumiset erilaisiin rekrytointitapahtumiin. Sopivan työpaikan etsimisessä ja hakemisessa sinua auttavat omaohjaaja, opettajat, opinto- ja työpaikkaohjaajat sekä Lappian muut tukipalvelut. Jos sinulla ei ole valmistuessasi työpaikkaa tiedossa, muista ilmoittautua työnhakijaksi heti opintojesi päätyttyä Työnhakijaksi ilmoittautuminen

Tutustu työelämäoppaaseen

Opiskelumahdollisuudet

Muista, että elämä on jatkuvaa oppimista. Tervetuloa Lappiaan opiskelemaan tulevaisuudessakin. Koulutustarjontamme löydät Koulutushaku – lappia.fi  – sivulta.

Muuta muistettavaa

Huolehdi, että palautat koululle kuuluvat avaimet, työvälineet, tietokoneen, kirjat ym. ennen opintojen päättymistä. Muista ottaa talteen tarvitsemasi materiaalit koulun sähköpostista, Onedrivesta ja Itslearningista.