Opiskelija tietokoneen äärellä ottamassa selfietä

Tietoa valmistuvalle opiskelijalle

Tälle sivulle on kerätty valmistumiseen liittyviä tärkeitä asioita.

Yhteystietojen tarkistaminen

Tarkista, että yhteystietosi ovat Wilmassa ajan tasalla. On tärkeää, että tallennat tiedot, jotka ovat voimassa myös valmistumisesi jälkeen. Pääset tarkistamaan ja päivittämään yhteystietosi Wilman lomakkeista löytyvällä Opiskelijan tiedot -lomakkeella.

Todistus

Kun henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS) tavoitteeksi asetettu osaaminen on saavutettu, saat opinnoistasi tutkintotodistuksen tai todistuksen suoritetuista tutkinnon osista. Todistuksen liitteenä saat opintosuoritusotteen. Todistus voidaan kirjoittaa, kun kaikki suoritukset on tehty ja kirjattu opiskelijahallintojärjestelmään. Todistuksen laatimiseen allekirjoituksineen on varattava aikaa noin kaksi viikkoa. 

Lappiassa tutkintotodistukset annetaan sähköisinä 1.8.2023 alkaen. Saat tutkintotodistuksen Atomi-palvelusta. Sähköinen todistus on ainoa oikea ja alkuperäinen. Jos haluat todistuksesta oikeaksi todistetun jäljennöksen paperilla, sinun tulee laittaa Wilmasta löytyvään Opiskelijan tiedot -lomakkeeseen merkintä ”haluan todistuskopion paperisena”. HUOM! Paperikopio ei ole virallinen tutkintotodistus. Lisätietoja sähköisestä todistuksesta  Sähköinen opintotoimisto Atomi – opiskelijalle.lappia.fi -sivulta. Ohjeen tutkintotodistuksen lataamiseen Atomi-järjestelmästä löydät tämän linkin kautta.

Ammattitutkintostipendi

Työllisyysrahasto myöntää opiskelun päätyttyä ammattitutkintostipendin, jos olet suorittanut ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon ja sinulle on tutkinnon suorittamispäivään mennessä kertynyt eläkevakuutettua työhistoriaa vähintään viisi vuotta. Stipendin saamisen ehdot ja muuta lisätietoa löydät Työllisyysrahaston verkkosivuilta. Huomioithan, että hallituksen esityksen mukaan aikuiskoulutusetuudet lakkauttava laki tulisi voimaan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 1.6.2024. Lue sen vaikutuksista aikuiskoulutustuen hakemiseen Ajankohtaista aikuiskoulutusetuuksista -sivulta .

Nimen julkaisulupa valmistuneiden listalla

Valmistuneiden nimet julkaistaan Lappian www-sivulla sekä muissa oppilaitoksen kanavissa. Lisäksi valmistuneiden tiedot toimitetaan Lapin alueen medioihin. Nimesi julkaistaan, jos olet antanut luvan. Wilmassa on oletustietona, että julkaisulupaa ei ole. Pääset antamaan julkaisuluvan Wilmassa seuraavasti:

Avaa Menu-valikko ja valitse listalta Lomakkeet. Sen jälkeen valitse Opiskelijan tiedot -lomake.

  • Ruksi valintaruudussa = kyllä, nimeni saa julkaista valmistuessani
  • Valintaruutu tyhjänä = ei, en halua, että nimeni julkaistaan valmistuessani

HUOM! Vaikka opiskelija ei ole antanut nimen julkaisulupaa oppilaitokselle niin YLE julkaisee valmistuneiden nimet Amiskoneessa joka tapauksessa. YLE hakee valmistuneiden tiedot OPH:n Koski-tietovarannosta. Opiskelija voi itse lähettää YLE:lle omien tietojensa poistopyynnön.

Valmistujaisjuhla

Lappiassa valmistuminen on mahdollista ympäri vuoden. Järjestämme valmistujaisjuhlan kaksi kertaa vuodessa. Syksyn aikana valmistuneita juhlitaan joulukuussa ja keväällä valmistuneita touko-kesäkuussa. Ilmoita osallistumisestasi omaohjaajallesi viimeistään kaksi viikkoa ennen valmistujaisjuhlaa. Tänä vuonna valmistujaisjuhlat järjestetään seuraavina päivinä:

Kevään 2024 aikana valmistuneiden juhlat:

31.5.2024

klo 9 Kemin Tietokadun ja Sammonkadun toimipisteiden valmistujaisjuhla, Aurinko-ravintola, Tietokatu 2, Kemi

klo 12 Kemin Meripuistokadun toimipisteen valmistujaisjuhla, Aurinko-ravintola, Tietokatu 2, Kemi

klo 11 Louen toimipaikan valmistujaisjuhla, Kätkävaarantie 69, Loue

klo 10 Tornion toimipisteen valmistujaisjuhla, Musiikkitalo, Etappitie 6, Tornio

Muonion ja Rovaniemen valmistujaisjuhlien aikataulut tarkentuvat myöhemmin

Muistathan ilmoittautua juhlaan. Katso ohjeet ilmoittautumisesta Wilma-viesteistä.

 

Syksyn 2024 aikana valmistuneiden juhlat:

19.12.2024 Kemin, Louen, Muonion, Rovaniemen ja  Tornion toimipisteiden valmistujaisjuhlat

HUOM! Tarkemmat kellonajat päivitetään lähempänä juhlia. Muistathan ilmoittautua juhlaan.

Muista vastata päättökyselyyn!

Kun olet saanut kaikki opinnot suoritettua, saat sähköpostina ja tekstiviestinä linkin päättökyselyyn. Päättökyselyssä sinulla on mahdollisuus arvioida sitä, miten Lappia on onnistunut opintojesi aikana. Palautteesi on meille lappialaisille todella tärkeää ja arvokasta, joten vastaathan kyselyyn heti kun saat sen.

Työllistyminen

Työllistyminen oman alan töihin opintojen suorittamisen jälkeen on paras palkinto hyvin suoritetuista opinnoista. Työllistymisessä sinua tukevat opintojen aikana suoritetut työelämä-, yrittäjyys-, urasuunnittelu- ja työkykyopinnot sekä osallistumiset erilaisiin rekrytointitapahtumiin. Sopivan työpaikan etsimisessä ja hakemisessa sinua auttavat omaohjaaja, opettajat, opinto- ja työpaikkaohjaajat sekä Lappian muut tukipalvelut. Jos sinulla ei ole valmistuessasi työpaikkaa tiedossa, muista ilmoittautua työnhakijaksi heti opintojesi päätyttyä Työnhakijaksi ilmoittautuminen

Tutustu työelämäoppaaseen

Opiskelumahdollisuudet

Muista, että elämä on jatkuvaa oppimista. Tervetuloa Lappiaan opiskelemaan tulevaisuudessakin. Koulutustarjontamme löydät Koulutushaku – lappia.fi  – sivulta.

Muuta muistettavaa

Huolehdi, että palautat koululle kuuluvat avaimet, työvälineet, tietokoneen, kirjat ym. ennen opintojen päättymistä. Muista ottaa talteen tarvitsemasi materiaalit koulun sähköpostista, Onedrivesta ja Itslearningista.