Opiskelijaryhmä

Opintonsa aloittavalle

Tervetuloa oppimaan Ammattiopisto Lappiaan!
Tältä sivulta löydät kootusti tietoa aloittavalle opiskelijalle.

Opintosi alkavat orientaatio-opinnoilla. Opiskelijavalinnan jälkeen saat infokirjeen, jossa on ohjeet tuleviin orientaatio-opintoihisi.

Todistukset

Opiskelun alkaessa ota mukaasi alkuperäiset koulu- ja työtodistukset. Peruskoulun jälkeiset opinnot ja työkokemus voidaan huomioida osaamisen tunnustamisena ammatillisissa opinnoissa.  Sinulta voidaan tarvittaessa pyytää todistusta terveydentilasta tai toimintakyvystä ennen opiskelupaikan lopullista vahvistamista. Jos et ole Suomen kansalainen tarvitset oleskeluluvan, jotta voit suorittaa koko tutkinnon tai osallistua Valma-opintoihin.

Opiskelujen rahoitus ja opiskelijakortit

Tutustu ennen aloittamista opintojen rahoitukseen ja opiskelijaetuuksiin

Vapaa-ajan matkojen opiskelija-alennuksen ehdoista voit lukea Matkahuollon ja VR:n sivuilta. Selvitä opiskelijakortteja varten tarvittavat opiskelijatodistukset opiskelijapalveluista. Opiskelijajärjestöillä on myös tarjolla opiskelijakortteja, joilla voi osoittaa oikeutensa opiskelijahintaisiin matkoihin (esim. Sakki, OSKU ry.). Tutustu opiskelijakortin myöntämisen ehtoihin opiskelijajärjestöjen nettisivuilla.

Ruokailu

Ruokailua varten ota mukaasi viivakoodillinen Kela-kortti, ajokortti tai henkilökortti, jotta voit todistaa henkilöllisyytesi. Lappian ravintolapalvelut ja lounaslistat löytyvät täältä.

Asuntolat

Voit hakea asuntolapaikkaa Torniosta, Louelta tai Muoniosta.

Tietoa Lappian asuntoloista

Tutustu myös Lappian erilaisiin polkuopintoihin

Jääkiekkoilija pelaa jäähallilla

Urheiluakatemia

Lue lisää
pelaaja istuu tuolissa ja pelaa tietokoneella

Lappian E-urheilupolku

Lue lisää
Laborantti tekee tutkimustyötä laboratoriossa

Väyläopinnot Lapin AMKiin

Lue lisää
Opiskelija keskittyy kirjoittamiseen

Ammattilukiotoiminta

Lue lisää

Ota yhteyttä